Pages

9.12.09

Neşeli Hayat

Bir kaç blogda okuduklarımdan ve arkadaşlarımdan duyduklarımdan sonra dün akşam izleyebildim nihayet Neşeli Hayat'ı.Bu yaşıma kadar kavrayamadıysam da dün akşam bu filmden kavradığım bir şey var o da Yılmaz Erdoğan'ın iyi bir oyuncu olması.Hani bazen hem medyatik hem sanal platformlarda siyasi görüşleri yüzünden çokça eleştirilen biri olsa da bence oyunculuğu çok iyi.

Eğer çok güleceğim aman neşeli hayatlar izleyeceğim diye gidiyorsanız 1 adım beri gelin çünkü komedi falan değil film.Komedidram diyorlar ama bence komedisi falan yok direkt dram.Ama hüzünler içine boğan,hüngür şakırt ağlatan bir cinsten de değil.

Sadece birçok şeye sahip olan ama hala hiçbir şeyim yok diyen insanlara yaşadığın şehirde 2 adım ötende 20 km berinde başka hayatların da olduğunu gösteren bir film.Ben içinde gibi hissettim kendimi filmin.Böyle Rıza dara düştükçe elini tutasım geldi.

Karakterler,örgü çok sıradan ama hikaye çok gerçek.Rıza gibi namusuyla,bileğinin hakkıyla çalışıp harama el uzatmayan ama bazıları tarafından dolandırıcı olarak nitelendirilen o kadar masum insan var ki.Sadece onlardan biri o da.Sadece onlardan birinin hikayesi bu da...

Ben sevdim.Size de tavsiye ederim.

P.s. Atlas Sineması'nda Frigo satılıyor.Sevenlerine duyurulur. :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımm peki bende kötü duydum hep ama tabi,insanlar komedi diye gidiyor heralde bende olsam öyle giderdim tabi ama gitmeye çalışacağım:)Sağol..

Abuk Kraker dedi ki...

Umarım memnun kalırsın tatlı cadı :)
İyi seyirler..